MENÜ

Triebl Mária kineziológus

" Ha a magasba akarsz emelkedni, akkor magad mögött kell hagynod minden felesleges dolgot, ami lefelé húz. " (Morrison)

 

 

 Bárcsak örökké nyár lenne !

 

 


 

 

Újévi jókívánságok helyett, szeretném Mindenki figyelmébe ajánlani a következő dalt !

Azt hiszem, ebben a dalban minden benne van... 

 

 

 

 

 

 

 " A remény nem az a meggyőződés, hogy valami jól fog sikerülni, hanem az a bizonyosság, hogy van értelme, bárhogy is sikerül. "  / Vaclav Havel /

 

 

 

 

 

 

 

 Itt van az ősz, itt van újra...

 


  

 

 

 

 

 

Ősz, kedves Ősz!

 

Egy ilyen borús vasárnap délután azt mondom, hogy nem kedvellek. Majd kisüt a nap, elém tárul az ezer színben pompázó természet és azt gondolom, hogy az ősz a legszebb évszak. Számomra olyan, mint a naplemente. Csodálatos! 

 

Most viszont nem erről szeretnék írni. Tavasszal már érintettem a méregtelenítés témakörét. Ezzel szeretnék kicsit bővebben foglalkozni. Mindennapos gyógyszertári munkám során tapasztalom, hogy mennyire fontos lenne mindenkinek megismerkedni a salaktalanítás fontosságával. Itt most inkább a gyakran elkövetett hibákra szeretném felhívni a figyelmet, amit sokan nem vesznek komolyan.

A szervezet elsavasodása civilizációs betegség és már sajnos népbetegség is. Okozója a helytelen táplálkozás és életmód. Túl sok fehérjét fogyasztunk, cukros ételeket, élvezeti cikkeket. Keveset pihenünk, keveset mozgunk, valódi táplálék helyett gyorsan bekapunk valami élelemnek nem nevezhető készételt. Gyógyszereket fogyasztunk valódi orvosságok helyett.

A szervek károsodása még nem tapasztalható, amikor a megkocsonyásodott salakanyagok már láthatóvá válnak a kötőszövetben (narancsbőr). Érezhetők az ízületekben, talpunkon, fejbőrünk alatt nyomásérzékeny pontok formájában. Az elsalakosodás aztán különféle betegségek megjelenéséhez vezet. Lehetnek ezek degeneratív betegségek, hiánybetegségek, lerakódások.

Nagyban hozzájárul az alábbi kórtünetek kialakulásához: hajhullás, ínysorvadás, csontritkulás, érelmeszesedés, változókori hőhullámok, gombásodás, gyomorégés, ödémák, nem utolsó sorban az ízületi problémák és még sorolhatnám.

Elég csak azt mondani, hogy a daganatos sejtek savas közegben képesek életben maradni és szaporodni, lúgosban erre képtelenek. Valamint a test öregedési folyamatának gyorsasága is ettől függ.

A salak tulajdonképpen kémiailag semleges só, amelyet valamilyen ásványi anyag és maga a sav alkot. Ezzel nem is lenne baj, ha úgy ahogy van kiürülne a szervezetünkből. Ez a sav-bázis egyensúly szabályozásból eredő természetes folyamat lenne. A baj az, hogy túlterhelt szervezetünk nem képes azonnal kiválasztani a salakot, hanem elrakja különféle lerakóhelyeken, aztán többnyire ott is marad. Szép lassan elsalakosodunk. A következmény már ismert.

El is érkeztünk a salaktalanítás során elkövethető legjelentősebb hibához.

Ha ezeket a méreganyagokat feloldjuk akkor az addig közömbösen lekötött sav felszabadul, ismét aktív lesz. Újra rombolni fog szervezetünkben. Ez történik akkor, amikor tisztítókúra címszó alatt elkezdünk salaktalanító teát, vagy zöldségleveket inni. Ez nagyon hasznos lenne, ha a folyamat nem állna meg itt. Ugyanis a feloldott méreganyagokat ásványi anyagok segítségével újra közömbösíteni kellene, hogy aztán kellő mennyiségű folyadék, elsősorban víz fogyasztásával a vizeleten át kiválasztódhassanak. Ha ezt nem tesszük meg bekövetkezhet a böjtölési krízis, ami akár súlyos kimenetelű is lehet.

 

Szervezetünk öngyógyító mechanizmusa állandóan igyekszik közömbösíteni a savakat, de ehhez a saját ásványi anyag készletét kénytelen felhasználni, ha nem kap kívülről segítséget. Tehát ugyanolyan fontos a salakoldás után, második lépésként a savak közömbösítése. Erre az ásványi anyagokban bővelkedő, főleg vegetáriánus táplálkozás és az ásványi anyagokat, nyomelemeket tartalmazó táplálékkiegészítők használata alkalmas. Gyógyszertárban és bio boltokban kaphatók erre alkalmas porkeverékek, tabletták. A harmadik fontos lépés a savak kivezetése. Ezt a kellő mennyiségű folyadék elfogyasztása biztosítja. Nagyszerű, ha ezt még fokozzuk bázikus fürdő beiktatásával. (szódabikarbónás) Ha valaki már profi méregtelenítő akkor jöhet a béltisztítás is. Nem feltétlen beöntésre gondolok, nagyon jók erre a célra az indiai útifű maghéj őrleményt tartalmazó készítmények.

Még egy fontos dolog, hogy leromlott, beteg, erősen elsalakosodott szervezetű egyéneknél nem szabad a salakoldással (tea és zöldséglé fogyasztással) kezdeni a méregtelenítést. Az amúgy is savas testet elárasztanánk még plusz savval! Ilyen esetben először közömbösítsük a keringő savakat ásványi anyagokkal, bázikus por készítményekkel. Sok folyadék fogyasztásával mossuk ki ezeket és utána jöhet a raktárak felszabadítása. Természetesen újra közömbösítés és kivezetés.

Ilyen esetben azonban tanácsos orvos, vagy természetgyógyász segítségét kérni.

Nem az volt a célom, hogy elvegyem a kedvét bárkinek a méregtelenítéstől, hiszen vallom, hogy az egészség ott kezdődik, csak a veszélyekre szerettem volna felhívni a figyelmet. Arra viszont fel kell készülni, hogy ez egy hosszú folyamat, 2-3 évbe is beletelhet, mire megszabadulunk attól, amit felhalmoztunk. Utána pedig egy másfajta életformát kell, hogy kialakítsunk. Ekkor ez már nem lesz olyan nehéz, mint amilyennek most tűnik, hisz tisztuló testünk kívánni is fogja a változtatást.

 

Sok sikert és jó egészséget kívánok szeretettel mindenkinek! 

 

 

66481.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Tavasz van végre, virágillatú tavasz. Annyira vártuk már !

Ha tavasz, akkor húsvét, böjt, megtisztulás. Rendet teszünk magunk körül, az otthonunkban, ezzel párhuzamosan tegyük meg ezt belül is. Testünkben, lelkünkben egyaránt.

Méregtelenítő kúrák sokasága közül választhatjuk ki a számunkra megfelelőt. Csak így, testileg felfrissülve élvezhetjük igazán a tavaszt.

A lelki nagytakarításhoz is kapunk segítséget. Plútó, a nagy átalakulások bolygója és  Uránusz, aki a hirtelen változások lehetőségét hozza életünkbe igen csak teszik a dolgukat. Ezt tapasztalhatjuk, ha körülnézünk a Világban és közvetlen környezetünkben.

Hangolódjunk rá energiájukra és fordítsuk a javunkra a változásokat !

Rakjuk le végre a múlt terheit,félelmeinket. Merjünk lomtalanítani kapcsolatainkban is. Csak ahhoz ragaszkodjunk ami valóban hozzánk tartozik.

Ezekkel a gondolatokkal kívánok nyugodt készülődést , hogy egyensúlyunkat megtalálva elégedetten, boldogan köszönthessük az ünnepet. 

 

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok !  

 husvet-133.jpg

                                 

 

 

 

 

 

 

 

Megérkezett az új esztendő, itt van hát 2011 !

Bizonyára sokan bízunk abban, hogy az új év majd valóra váltja valamely kívánságunkat, sikerül elérni egy olyan célt, amire eddig nem volt lehetőségünk.

Ki új szerelmet, boldog családi életet, ki munkát, sikert, karriert, pénzt, ki gyermekáldást  szeretne magának.

Reméljük, hogy így is lesz, de közben azért egy dolgot nem téveszthetünk szem elől, hogy a jövőnket mi magunk is alakítjuk.

Sok szépet és jót ígérhetnek az év eleji horoszkópok, de azok legfeljebb csak lehetőségek. Nekünk magunknak kell valósággá váltani, sok kitartással, hittel és türelemmel. Ez utóbbi talán a legnehezebb.

Valóban nehéz hinni a sikerben akkor, ha úgy érezzük, hogy mi már mindent megtettünk, a várt esemény, vagy változás pedig még mindig nincs sehol. Ilyenkor a legnehezebb kitartani. Sajnos tudomásul kell vennünk, hogy ha a múltban valamit rosszul csináltunk, akkor annak a gyümölcsét még le kell aratnunk, ami lehet, hogy keserű.

Ezekben az átmeneti időkben gondoljunk arra, hogy ha a jelenben optimistán, a szívünkben szeretettel, a fejünkben pedig pozitív gondolatokkal tesszük a dolgunkat, akkor rövidesen annak a termését is le kell hogy arassuk, ami már édesebb kell hogy legyen.

Ehhez kívánok mindenkinek sok sikert, hitet, kitartást !

Aki pedig már most " édes gyümölcsöt szüretel", az élvezze minden pillanatát ! 

 

 

 

 

flower.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Asztali nézet